Kwaliteit geeft doorslag bij keuze W&S-bureau

Een periode geleden hield MKB Recruitment Blog een poll: Wat geeft de doorslag bij de keuze voor een werving en selectiebureau? Na 45 stemmen kunnen we de balans opmaken. Met een ruime voorsprong op de andere criteria wordt kwaliteit door de respondenten gezien als belangrijkste factor.

Kwaliteit is gezien de uitslag de belangrijkste criteria bij de keuze voor een werving en selectiebureau. Hiermee wordt bedoeld de kwaliteit van de dienstverlening. Bedrijven hechten er waarde aan dat de dienstverlening aansluit de wensen die zij hebben. Persoonlijke klik is een goede tweede. Zaken doen in de arbeidsbemiddeling is gelijk aan zaken doen met een persoon en niet zozeer met het bureau. Veel bedrijven hebben bij een W&S bureau 1 contactpersoon en daarmee houd de band met de rest van het W&S bureau dan ook meestal op.

Opvallend is dat aan ervaring, gezien de uitslag, weinig waarde wordt gehecht. Blijkbaar maken resultaten uit het verleden niet zoveel uit. Misschien is dit te verklaren door de ‘no cure no pay’ mentaliteit die de branche kenmerkt. Bedrijven betalen pas wanneer er daadwerkelijk een kandidaat is geleverd. Prestaties uit het verleden lijken daarom minder van belang.

Specialisme en prijs scoren eveneens relatief laag. In bepaalde sectoren zal een specialisme meer waarde worden gehecht dan in andere sectoren. Dat prijs laag scoort is verrassend te noemen. In de huidige tijd zou je anders verwachten. Prijzen in de arbeidsbemiddeling zijn de afgelopen jaren fors geweest en het bedrijfsleven heeft juist nu kans daar verandering in te brengen. Maar de poll vraagt naar een ‘doorslaggevend criteria’ en dan is de kwaliteit van de dienstverlening belangrijker volgens de respondenten.

Leave a Comment