Op zoek naar werk? Doorloop dan deze 3 stappen!

De economie trekt op het moment ontzettend aan, dus dat betekent dat er meer banen worden gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat men weer vaker naar een nieuwe baan durft te kijken. Wanneer je bijvoorbeeld niet helemaal gelukkig bent bij je huidige werkgever, is het nu wat gemakkelijker om een nieuwe baan te vinden dan vijf jaar geleden. Dus ben jij toe aan iets nieuws? Of zit je misschien al een tijdje thuis en begint het ontzettend te kriebelen om weer aan de slag te gaan? Aan de hand van 3 stappen vertellen wij je hoe jij aan een nieuwe baan komt!

1. Oriënteer
Het vinden van een nieuwe baan begint met de oriëntatie. Waar ben jij naar op zoek? Welke functies spreken je aan? En op welk niveau? Een belangrijke tip hierbij is om over je comfortzone heen te stappen. Misschien heb jij een opleiding in de zorg, maar past een kantoorbaan veel beter bij jou. In sommige gevallen kun je jezelf om laten scholen of een leerwerktraject volgen. Want het allerbelangrijkst is dat je iets doet dat je heel leuk vindt! Heb jij moeite met het vinden van een baan die echt bij jou past? Wees dan niet bang om de hulp van een gespecialiseerd uitzendbureau in te schakelen. Zij zijn er immers in gespecialiseerd om jou op de goede plek te krijgen.

2. Cv, LinkedIn en motivatiebrief
Wanneer je een beeld hebt van de kant die je op wilt, ga je de volgende zaken op orde maken: je cv je LinkedIn-profiel en je motivatiebrief. Neem hiervoor de tijd; je moet hiermee punten scoren en je hebt maar één kans om dit te doen! Wees origineel en creatief, maar zorg wel dat het past bij de functie waarop je solliciteert. Een videosollicitatie is een voorbeeld van een creatieve motivatie.

3. Solliciteer!
Stap 3: solliciteer! Zorg gewoon eens dat je wordt uitgenodigd voor een aantal gesprekken, ook wanneer de functie je niet direct aanspreekt. Er is immers maar een manier om het voeren van sollicitatiegesprekken onder de knie te krijgen en dat is door middel van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Wanneer je een afwijzing ontvangt, vraag dan na of er misschien iets is dat je anders had kunnen doen tijdens het gesprek. Op deze manier leer je en zul je het voeren van sollicitatiegesprekken vanzelf onder de knie krijgen.

Zie jij door de bomen het bos niet meer en krijg jij maar niet gevonden welke functie het best bij je past? Start dan je eigen onderneming of wordt zzp’er. Hier zitten wellicht meer risico’s aan verbonden dan aan het werken voor een baas, maar je zult zien dat je dit volledig op je eigen manier aan kunt pakken.

Leave a Comment